Ukończyłam studia magisterskie z dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Jestem dietetykiem klinicznym – moje wykształcenie obejmuje opiekę żywieniową nad osobami z nadciśnieniem tętniczym, cukrzycą, insulinoopornością, chorobą Hashimoto, czy celiakią oraz alergiami pokarmowymi. Natomiast zajmuję się także wskazaniem drogi do osiągnięcia prawidłowej masy ciała i, przede wszystkim, zmiany nawyków żywieniowych każdemu, kto tego potrzebuje. Ukończyłam również kurs „Nutrition in sport” dotyczący prawidłowego odżywiania się podczas uprawiania aktywności fizycznej. Moje prace dyplomowe poruszały zagadnienie wegetarianizmu oraz weganizmu, współpracuję zatem także z osobami, które stosują dietę roślinną lub pragną ją wprowadzić w życie w odpowiedni sposób. Fascynuje mnie wpływ diety na zdrowie – zarówno psychiczne, jak i fizyczne – chciałabym dzielić się tą wiedzą i zwiększać świadomość społeczeństwa. Najważniejsze jest podejście, iż dieta to nie krótki okres, ale istotna część życia każdego człowieka, dlatego należy połączyć przyjemność spożywania pysznych dań z doborem produktów mogących poprawić działanie ludzkiego organizmu. Odpowiednie nawyki żywieniowe mogą zapobiegać powstawaniu chorób, wspomóc leczenie istniejących dolegliwości, jak również zwiększyć wydolność fizyczną i psychiczną każdego człowieka.